A tömegközlekedés tízparancsolata – így ne legyél paraszt a buszon !

loading...

Miért nem tudnak a magyarok viselkedni a tömegközlekedésben? Ha senki se mondta még el neked, hogyan kell utazni, megtesszük. Szállj le a többiek elől, ne bömböltess zenét kihangosítón, ne csókolózz cuppogva – minden, amitől eret akarunk vágni naponta!

capture-20160508-224052

Seneca írása)

Édesanyám körülbelül hat évesen tanított meg a tömegközlekedés szabályaira. Ma reggel a 4-6-os villamoson utazva rájöttem, hogy ezt nem mindenkinek az édesanyja tette meg. Többen is emlegettük a kedves anyukát magunkban. Úgyhogy most mi leírjuk, hogyan ne legyél paraszt a tömegközlekedésben!

1. Ha az ajtóban állsz és mögötted tolong egy kisebb tömeg, aki le akar szállni, “ne védd a pozíciódat” és állj középen, hogy szét kelljen vállnia a tömegnek, mint Mózes előtt a Vörös-tengernek. Szállj le és állj félre. Gyorsabban le tudnak szállni és nem fognak lökdösni se. Két lépés.

2. Ha fel akarsz szállni a villamosra/buszra/bármire, várd meg, amíg a többiek leszállnak. Még akkor is, ha nyugdíjas vagy!

3, A mozgólépcsőn jobb oldalra állunk, a bal oldalon “sietünk”. Ha bal oldalra állsz, nem tud elfutni melletted az, aki például a vonatát próbálja elérni. Ha sikerül elmennie az egyel előbbi metróval, lehet, hogy még aznap este odaérhet Mátészalkára. Ha beállsz elé és nem éri el az előző metrót, akkor Pesten éjszakázik. Ezért siet.

4, Ne csókolózz cuppogva. Az egy dolog, hogy nem vagyok kíváncsi a nemi életedre, de ráadásul iszonyatosan idegesítő és gusztustalan is azt hallgatni, hogy egy fiatal párocska hogyan cuppog mellettem. Menjetek szobára,

5, Add át azt a tetves ülőhelyet, ha
– kismama,
– idős ember,
– sok csomaggal vagy
– sok gyerekkel utazó felnőtt

kerül a közeledbe. Van karma. Szar lesz törött lábbal ácsorognod egy tini mellett pár év múlva…

6, Ne hallgass hangosan zenét. Meg általában ne legyél ótvar hangos. Mit képzelsz, mindenkinek tetszik a Kis Grofo a szar kis telefonodon kihangosítva? Csodás találmány a fejhallgató, esetleg vegyél egyet.

7, Válts jegyet. Nem akarom fizetni az utadat. Én veszek jegyet és kifizetem az utazás árát. Te mivel vagy több nálam, hogy nem teszed meg? Miért fizessek helyetted?

8, Tényleg tök aranyos a kutyád. De ha nincs rajta szájkosár, félek tőle. Mert nem ismerem, viszont akármekkorák a fogai, nem akarok tetanuszra menni azért mert megharapott. A gyerekem meg pláne…

9, Ja igen, gyerek. Ha gyerekkel utazol, a te felelősséged, hogy ő se zavarja a többi utast. Nem lehetetlen egy gyerekkel értelmesen utazni. Kösd le a figyelmét. Játsz vele. Persze így is megesik, hogy üvölteni kezd – itt a többieknek kell toleránsnak lenniük. De csak akkor, ha te nem szarod le, hogy a gyereked mit csinál. A tömegközlekedés nem játszótér!

10, Ne csinálj szagokat. Ne egyél a buszon illatozó ételeket, mert közös légtérben vagyunk, mind éhesek leszünk tőle. És “máshogy” se csinálj szagokat. Kibírod a leszállásig. Hiszek benned.

Oszd meg, ha te is szoktál szenvedni ezektől. Talán lesz, aki tanul belőle!

 

Forrás:http://tudnodkell.info/

(Visited 126 times, 1 visits today)
loading...
loading...
×
Lájkold Facebook oldalunkat!
Nagyra értékeljük!
Köszönöm nem
×
Did you like it?
Share it on Facebook
No Thanks
x
Tetszik az oldal?